Opmars van postzegelparken #Stadsdeel_Oost #Groen #IndischeBuurt

Marita Tolman (Publicarea) en landschapsarchitect Miek Witsenburg (Buro Witsenburg) hebben een positief artikel geschreven over onze postzegelparken in de Indische Buurt: “Met vereende krachten, artikel over de opmars van postzegelparken in Stadswerk”.
Bewonersbetrokkenheid van a tot Z

Stichting Postzegelparken heeft het initiatief genomen tot dit voorbeeldproject. Stadsdeel Oost Amsterdam en woningcorporaties Eigen Haard, Ymere en De Alliantie steunen het initiatief en zijn vaste samenwerkingspartners vanuit de overtuiging dat de postzegelparken bewoners stimuleren en activeren, maar vooral dat de buurt er leefbaarder van wordt. Wil een postzegelpark echt van de buurt zijn, dan moeten de omwonenden en het maatschappelijk middenveld er gedurende het hele proces op één of andere manier bij etrokken worden: bij de selectie van de plek, bij het bepalen van de bestemming, bij de realisatie ervan en bij het beheer. Via bijeenkomsten, werkgroepen, nieuwsbrieven, een website, flyers, facebook en twitter heeft de buurt de kans haar stem te laten horen. Het inspraaktraject wordt aan het begin van het proces gestart zodat er betrokkenheid ontstaat, verkeerde inrichtingsvoorstellen worden voorkomen en bewoners een natuurlijke verantwoordelijkheid voelen voor het behoud (beheer en onderhoud) van de plek.

Commentaar: Marita Tolman en Miek Witsenburg schrijven vanuit hun perspectief van professionals. Een aanvullend perspectief is uiteraard het perspectief van bewoners. In dit perspectief hebben bewoners zelf (en niet de stichting Postzegelparken)  het initiatief voor een Postzegelpark genomen… en de stichting Postzegelparken en landschapsarchitect Miek Witsenburg als zakelijke partners verwelkomd in hun buurt verwelkomd.

Over Brieuc-Yves (Mellouki) Cadat-Lampe

Senior adviseur @Movisie | Board Member Health Action International @HAImedicines | Bestuurslid Buurtmuseum Indische Buurt | Bestuurslid Framer Framed @FramerFramed | Bestuurslid ZID-Theater @ZITtheater
Dit bericht werd geplaatst in Groen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s