St. @Postzegelparken Voorjaar 2013: postzegelparken in verschillende vormen en maten

Een bericht van Publicarea:

De temperaturen vallen dit voorjaar erg laag uit. Het lijkt niet aantrekkelijk om buiten aan de slag te gaan… Niets is minder waar. Bij de Stichting Postzegelparken is dit voorjaar volop beweging. Publicarea ondersteunt deze stichting. Op 29 mei staat in het Parool de recensie ‘Buurthuisje voor workshops en boomtruien breien’ over de in maart geplaatste kiosk in het eerste postzegelpark. Maar liefst 4 sterren kreeg dit publieke werk. De kiosk is geplaatst naar de wens van bewonersinitiatief de Ideeënbank om vanuit de kiosk (creatieve) workshops te kunnen geven.

Voorbeeldproject Postzegelparken Indische Buurt
Woensdag 5 juni wordt het derde postzegelpark in de Indische Buurt feestelijk geopend door stadsdeelwethouder Nevin Özütok. Het derde postzegelpark aan de eerste en tweede Atjehstraat heeft met bijzonder groen en een verzorgde inrichting een mediterrane sfeer waar iedereen zich snel thuis voelt. Er staan een tamme kastanjeboom, een walnootboom en een honingboom die in bloei bijen aantrekken. Rond de bomen staan mooi bloeiende planten in cirkels met lange gebogen houten banken. De buurt heeft het park al ontdekt: buurtbewoners zijn betrokken bij het onderhoud van het postzegelpark en tijdens de eerste zonnestralen in de lente werden de nieuwe banken goed benut. Het voormalig ministerie van VROM, de gemeente Amsterdam, Stichting DOEN, het VSBfonds, stadsdeel Oost en de woningcorporaties de Alliantie en Ymere maakten het postzegelpark financieel mede mogelijk.

Naast de opening van het derde postzegelpark is deze maand op basis van een bewonersinitiatief in de Menadostraat gestart met de planvorming van het vijfde postzegelpark in de Indische Buurt. Het vierde postzegelpark komt bij woonzorgcentrum Het Flevohuis.

Lees meer bij Publicarea…

Over Brieuc-Yves (Mellouki) Cadat-Lampe

Senior adviseur @Movisie | Board Member Health Action International @HAImedicines | Bestuurslid Buurtmuseum Indische Buurt | Bestuurslid Framer Framed @FramerFramed | Bestuurslid ZID-Theater @ZITtheater
Dit bericht werd geplaatst in Ondersteuners, Postzegelparken, Publicaties en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s